HOME

terug naar overzicht pakketbrieven
logo

Week 40, 4 okt 2007

Papierr Hierr

Altijd zijn we weer blij als u uw lege flessen en kratten weer op het neerzetpunt inlevert. Als u dat niet zou doen, zouden we de kosten al gauw niet mee kunnen betalen.
En elke week worden wij weer aangenaam verrast door de hoeveelheid tassen, tasjes, zakken en zakjes die wij terugkrijgen van onze abonnees. Als ze nog in goede staat zijn, kunnen wij ze weer gebruiken voor een volgende keer. Daarin zijn we kritisch, want de bodem mag er natuurlijk niet uitscheuren.
Nog verraster waren we toen onze abonnees zelfs de plastic bakjes teruggaven waarin de blauwe bessen en de aardbeien verpakt waren geweest. Al keek ik wel vreemd op toen ik zelfs een patatbakje in een lege retourkist aantrof, afgewassen en wel! Als het aan onze abonnees ligt, kan Al Gore gerust gaan slapen!

Een keer werden we door een verontruste klant gebeld: ik geef jullie al mijn papieren zakken terug, waarom drukken jullie de pakketbrief dan niet dubbelzijdig af? Ik krijg geregeld twee velletjes: een voor- en een achterkant.

Dat komt, beste klant, doordat de stencilmachine die we gebruiken, eigenlijk wel met pensioen zou willen, maar van ons nog niet mag. Hij doet het nog redelijk goed, maar produceert wel eens eenzijdig bedrukte pakketbrieven. En die gooien we niet weg, maar we zoeken voor- en achterkantjes bij elkaar. Ook een vorm van duurzaamheid.

Martin

Inhoud groentepakket

onder voorbehoud van wijzigingen

IJsberg-/eikebladsla - 't Leeuweriksveld
Groenlof - 't Leeuweriksveld
Groene kool - 't Leeuweriksveld
Spinazie - Lechaim, Nijeveen
  of Wilde spinazie - 't Leeuweriksveld
Pompoen oranje - J.v.Strien, N.O.P.

Tip: Pompoen hoeft u niet te schillen!

- aardappelabonnement: alle oneven weken 3 kg lekkere biologische aardappels van 't Leeuweriksveld voor € 2.50, in een papieren zak met uw postcode en huisnummer erop.
Deelname minimaal een kwartaal (= 7x), tijdig opzeggen als u wilt stoppen, s.v.p. vooraf  € 17,50 per kwartaal betalen, u ontvangt geen rekening!

Recepten

alle hoeveelheden voor twee personen

Groenlofstamppot

600g aardappels, 1 krop groenlof, in smalle reepjes gesneden, scheutje melk, peper en zout, 1 tl. mosterd, 1 el. azijn, 2 hardgekookte eieren of 1 kleine rookworst, 1 fijngesnipperd uitje, scheutje olie, evt. potje gekookte linzen, capucijners of kikkererwten.

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook gaar in water met zout. Giet ruim de helft van het kookvocht af en stamp de aardappels fijn. Schep er de rauwe groenlof door met een scheutje melk, mosterd, azijn, peper en zout. Zet de pan weer op een laag pitje op het fornuis en roer een paar maal door om de stamppot goed warm te laten worden. Fruit ondertussen in een andere pan de ui in olie. Voeg er naar wens linzen, capucijners of kikkererwten en stukjes ei of stukjes rookworst aan toe. Serveer dit mengsel over de stamppot of meng alles door de stamppot.

Marokkaanse pompoensoep met kip

De pompoen, 1 l groentebouillon, 200g kipfilet, 3 teentjes knoflook, 1 tl gemalen komijn, citroensap, zonnebloemolie, zout en peper.

Schil de knoflookteentjes en snijd ze fijn. Maak de pompoen schoon, snijd doormidden en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukjes. Maak de kipfilet schoon en snijd haar in reepjes. Zet een grote pan op het vuur en fruit de knoflook in de olie. Voeg de pompoenstukjes toe en bak deze 2 min mee. Voeg de bouillon, een scheutje citroensap en de komijn toe. Roer het geheel goed door en voeg naar smaak peper en zout toe. Breng de soep aan de kook en laat 20 min op een laag vuur staan. Haal de soep dan van het vuur en pureer (met staafmixer of aardappelstamper). Breng de soep vervolgens weer aan de kook, voeg de kipfilet toe en laat 5 min zachtjes doorkoken. Verdeel de soep over de kommen en garneer deze met tuinkruiden, bv. koriander of peterselie.