Ik hou van de
Geluiden in de ochtend.
Het zijn er niet
Zoveel, er is eigenlijk
Vooral veel stilte,
Waardoor ze mooier
Klinken.
Alles ontstaat uit stilte.
Anna Kamphuis
Woorden schieten tekort. We zijn dankbaar voor alle steun en goede hulp, die we krijgen, zodat het leven en het werk toch doorgaan.
Wouter, Kathinka en Roos Kamphuis.
onder voorbehoud van wijzigingen
Diverse sla | 't Leeuweriksveld |
Paksoy óf div bonen | 't Leeuweriksveld |
Waspeen | 't Leeuweriksveld |
Regenboogsnijbiet | 't Leeuweriksveld |
Courgette | 't Leeuweriksveld |
Zaterdag 17 september roeren en spuiten we de laatste keer van dit seizoen het kiezelpreparaat, u kunt zich aanmelden om mee te doen, aanvang 7u.
Café Wehmut is een Amsterdamse muziekgroep die eigen Nederlandstalige nummers speelt en zingt.
Café Wehmut bestaat uit: Eva Zwaving – viool/zang, Michel van Dijk – gitaar/zang, Jean Koolen – gitaar/zang en Jochen Hachgenei – percussie.
Meer info: https://www.michelvdijk.nl/muzikant
en op Facebook: Café Wehmut
Aanvang 20u – kosten € 15,- graag reserveren
MANTRADANSEN MET DANSEN VAN
UNIVERSELE VREDE IN EMMEN
Dit keer een samenwerking van drie Dansleiders!
Datum is zondagmiddag 18 september.
Ook kinderen en jeugd zijn hierbij zeer welkom.
We maken een programma waarbij ook zij mee
kunnen dansen en maken er samen een feestelijke
opening van het Dansseizoen van, waarbij we ook
kunnen eten met elkaar. (Potluck)
Op 't Leeuweriksveld in Emmen.
Nadere informatie volgt binnenkort. (Tijden en
kosten en zo meer) Houdt de datum en de middag
maar alvast vrij. En nodig mensen uit!
Informatie en aanmelding op etmhelderman@gmail.com bij Eleonora
Op 't Leeuweriksveld op volgende zondagen: 25
september, 23 oktober van 13-17 uur.
€ 49,95
voor een workshop
Aanmelding en info bij Mina Bahnini, info@habous-shopping.com of 06-15396114
voor 2 personen
100 gram rijst of 100 gram basmatirijst, 2 courgettes, 2 theel. olijfolie, 2 sjalotjes, 8 cherrytomaatjes, 4 theel. rode pesto, 8 zwarte olijven, 100 gram feta, 2 eetl pijnboompitten
Kook de rijst gaar. Pel en snipper de sjalotjes.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de
courgette in de lengte. Hol ze uit met een lepel,
zorg dat er een laag van circa 1 cm dik
achterblijft en bewaar het vruchtvlees. Leg de
courgettehelften in een ovenschaal, bestrooi met
zout en zet 10 minuten in de oven. Snijd het
vruchtvlees van de courgette fijn. Halveer de
cherrytomaatjes. Snijd de olijven (zonder pit) in
plakjes. Snijd de feta in blokjes. Giet de gare rijst
af.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de
sjalot circa 2 minuten. Voeg de fijngesneden
courgette, tomaatjes, pesto, olijven, rijst, de helft
van de feta en de helft van de pijnboompitten toe
en bak circa 5 minuten. Breng op smaak met zout
en peper.
Neem de courgette uit de oven. Verdeel het
rijstmengsel erover en druk goed aan. Bestrooi
met de overige pijnboompitten en feta. Bak in de
oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
bijgerecht voor 2 personen
1 struikje paksoi, 1 ui, evt. 1 teentje knoflook geperst, een scheutje olijfolie, ½ theel. gemberpoeder, 1 theel. kerriepoeder, 2 tot 3 schijven ananas, peper en zout
Was de paksoi en snijd deze in reepjes van een paar cm. Pel en snipper de ui. Snijd de ananas in stukjes. Fruit de ui met de knoflook, kerrie en gemberpoeder in olie en voeg paksoi toe. Laat het geheel 5 tot 10 min. stoven. Maak op smaak met peper en zout. Roer de ananas erdoor en laat het geheel goed warm worden. Lekker bij rijst met gebakken gekruide tofureepjes of met geroosterde gemengde noten.
voor 2 à 3 personen
500 gr snijbiet, 150 gr havermout, 1 ei, 1 à 2 teentjes knoflook, 1 rode ui, 50 ml olie, 50 gr paneermeel, 1 theel zout, versgemalen peper, klein handje verse peterselie
Week de havermout een nacht of minimaal 2 uur
in water om het zacht te maken.
Was de snijbiet goed en blancheer kort in kokend
water met wat zout. Laat de snijbiet goed
uitlekken en hak het blad en de stelen heel fijn.
Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit de ui in
olijfolie glazig, voeg dan de knoflook toe. Zodra
de knoflook geur afgeeft, voeg je de snijbiet toe
en laat dit wat slinken. Laat de havermout
uitlekken in een zeef en druk het water er zoveel
mogelijk uit. Voeg de havermout toe aan het ui-
snijbietmengsel. Was en snijd de peterselie fijn.
en voeg dit samen met wat zout toe aan het
mengsel. Meng dit goed door elkaar en laat het
mengsel afkoelen.
Voeg daarna het ei toe en kneed dit er goed door.
Maak van het mengsel een aantal burgers en rol
ze door het paneermeel. Bak de burgers in wat
hete olie aan beide kanten bruin.
Lekker op een broodje of bij een salade.
Bron: www.smulweb.nl
bijgerecht voor 2 personen
400 gr wortels, verse peterselie, 3 dl. volle melk, 20 gr bloem, 15 gr boter, mosterd naar smaak, zeezout naar smaak
Peterselie fijn hakken. Worteltjes los snijden,
wassen en in een bodempje water in ong. 10 min.
gaar koken. Boter smelten in een pan met dikke
bodem. Bloem toevoegen en al roerende 2 min.
laten garen op een zacht vuur. Melk toevoegen
aan het meelbotermengsel en roeren totdat de
saus glad is. Zout, mosterd en peterselie
toevoegen.
Serveer de worteltjes met
mosterdsaus.
bijgerecht voor 2 personen
1 ijsbergsla, ½ komkommer, 1 ei, 1 handje
pijnboompitten, 2 eetl mais.
Naar smaak: augurken, zilveruitjes, eventueel
cherrytomaatjes.
Dressing: 2 eetl mayonaise, ½ eetl mosterd, 4 eetl azijn, peper, zout, 2 theel kerrie, 1 theel paprikapoeder, 1 theel kurkuma, 1 eetl honing
Kook het ei en laat het afkoelen. Rooster de
pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Meng in een grote slakom de ingrediënten van de
dressing. Was de ijsbergsla en snijd deze in
dunne reepjes. Schil de komkommer en snijd
deze in blokjes. Snijd de augurkjes/zilveruitjes in
kleine partjes. Snijd het ei in plakjes.
Meng alle
ingrediënten door de dressing, garneer met de
plakjes ei en pijnboompitten.
Bron: www.mijnreceptenboek.nl