onder voorbehoud van wijzigingen
Diverse sla | 't Leeuweriksveld |
Bonen | 't Leeuweriksveld |
Rode biet | 't Leeuweriksveld |
Koolrabi | 't Leeuweriksveld |
Spinazie | 't Leeuweriksveld |
Prei, paksoy, bonen/tomaten, …
Café Wehmut is een Amsterdamse muziekgroep die eigen Nederlandstalige nummers speelt en zingt.
Café Wehmut bestaat uit: Eva Zwaving - viool/zang, Michel van Dijk - gitaar/zang, Jean Koolen - gitaar/zang en Jochen Hachgenei - percussie.
Meer info: https://www.michelvdijk.nl/muzikant en op Facebook: Café Wehmut
Aanvang 20u - kosten € 15,- graag reserveren
Zaterdag 17 september roeren en spuiten we de laatste keer van dit seizoen het kiezelpreparaat, u kunt zich aanmelden om mee te doen, aanvang 7 uur.
Dit keer een samenwerking van drie Dansleiders.
Datum is zondagmiddag 18 september.
Ook kinderen en jeugd zijn hierbij zeer welkom.
We maken een programma waarbij ook zij mee
kunnen dansen en maken er samen een feestelijke
opening van het Dansseizoen van, waarbij we ook
kunnen eten met elkaar. (Potluck)
Op 't Leeuweriksveld in Emmen.
Nadere informatie volgt binnenkort. (Tijden en
kosten en zo meer) Houdt de datum en de middag
maar alvast vrij. En nodig mensen uit !
Informatie en aanmelding op etmhelderman@gmail.com bij Eleonora.
Vanaf september weer de laatste woensdag van de maand:
28 sept 18 uur, € 17,50
Aanmelding een info bij Alberta Rollema info@oogstenkokeneneten.nl
06-19199934
Op 't Leeuweriksveld op volgende zondagen: 25 september, 23 oktober van 13- 17 uur. € 49,95 voor een workshop
Aanmelding en info bij Mina Bahnini, info@habous-shopping.com of 06-15396114
bijgerecht voor 2 personen
250 gr spekbonen of snijbonen, 3 eetl olijfolie, 1 grote rode ui, 2 teentjes knoflook, 200 gr tonijnfilet (vers of uit blik), 6 zwarte olijven zonder pit, 1 eetl verse fijngehakte Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum), 1 eetl balsamicoazijn
Was de bonen, haal de punten eraf en snijd de
bonen in stukjes. Pel en snipper de ui. Pel de
knoflook en snijd deze in plakjes. Verdeel de
tonijnfilet in stukken van 2x2 cm. Snijd de
olijven in vieren. Kook de bonen in ca. 5
minuten beetgaar. Spoel ze af in een zeef onder
koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui en
knoflook ca. 2 minuten. Schep de stukken
tonijn erdoor en roerbak ca. 3 minuten op een
hoge stand. Schep de bonen en olijven erdoor en
voeg de Italiaanse kruiden, balsamicoazijn en 2
eetlepels. water toe. Verwarm het gerecht nog 2-
3 minuten op een matig hoge stand. Voeg zout
en peper naar smaak toe.
Lekker met pasta of
boerenbrood.
hoofdgerecht voor 2 personen
2 koolrabi’s, 1 rode ui, 3 teentjes knoflook, 175 gr volkoren fusilli (of andere pasta), 2 takjes oregano, 1 eetl olijfolie, 40 gr boter, ½ theel chilipepervlokken (of een snufje cayennepeper), 4 eetl geraspte Parmezaanse kaas
Snijd de koolrabi’s in plakken van 1 cm dik. Schil
ze en snijd de plakken in blokjes. Pel en snipper
de ui en knoflook. Houd wat mooie blaadjes ore-
gano apart voor de garnering en snijd de rest van
de blaadjes in dunne reepjes. Kook de pasta vol-
gens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking
in gezouten water beetgaar. Verhit in een pan met
dikke bodem de olijfolie met 1 eetl van de boter
en fruit de ui hierin 3 minuten. Voeg de koolrabi
en de oregano toe en bak ongeveer 3 minuten al
omscheppend mee. Voeg de knoflook toe en 350
ml water en stoof de koolrabi met een deksel op
de pan in ongeveer 10 minuten beetgaar. Meng de
rest van de boter door de koolrabi en verdeel het
over de gare pasta.
Bestrooi met chilivlokken/-
cayennepeper en Parmezaanse kaas naar smaak.
bijgerecht voor 2 personen
500 gr rode bieten, 1 stukje verse gember, geraspt of ½ theel. gemberpoeder, 1 ui, een scheutje olie, ½ theel. karwijzaadjes en/of venkelzaadjes, 2 eetl. citroensap, evt. een handje rozijnen, zwarte peper en zout, evt. 1 theel. suiker
Kook de rode bieten in 30-60 minuten gaar in
water en verwijder de schil. Laat de rozijnen 10
minuten wellen in heet water. Pel en snipper de
ui. Snijd de gekookte bietjes in stukjes of rasp ze
op een grove rasp. Bak de ui met kruidenzaadjes
en gember in olie en voeg er gekookte bietjes,
citroensap, rozijnen en eventueel suiker aan toe.
Maak het geheel op smaak met peper en zout.
bijgerecht voor 2 personen
1 kleine krop sla, ½ potje mais, een paar radijsjes, 2 kleine mandarijntjes
Dressing: 1½ dl yoghurt, 1 tl mosterd, 2-3 el
mayonaise, 1-2 tl kerrie, zout en peper
Snijd de sla in smalle reepjes. Maak de radijsjes
schoon en snijd ze in plakjes. Giet de maiskorrels
af en pel 1 van de mandarijnen. Pers de andere
mandarijn uit en vang het sap op. Roer de
ingrediënten voor de dressing door elkaar, breng
op smaak met zout, peper en het mandarijnsap.
Schep in een schaal alle ingrediënten voor de
salade door elkaar en meng de dressing erdoor.
6 vellen bladerdeeg (± 500 gr totaal), 150 gr boter, 750 gr verse spinazie, 300 gr feta, 2 eieren, 1 eetl verse dille, 2 sjalotjes, 1 eetlepel olie, peper, zout en een mespunt nootmuskaat
Laat de bladerdeegvellen ontdooien. Was de
spinazie en laat in een vergiet uitlekken. Vet een
lage, ronde vuurvaste schaal van 18-20 cm
doorsnee in met boter. Smelt wat boter en smeer
de vellen bladerdeeg hiermee in. Leg ze over
elkaar in de schaal. Laat het deeg aan de randen
uitsteken. Hak de spinazie grof. Verkruimel de
feta. Pel en snipper de sjalotten. Hak de dille fijn.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht op
175°C). Fruit de sjalotten in de olie, voeg de
spinazie toe en laat snel slinken. Doe het mengsel
in een vergiet zodra alle spinazie is geslonken.
Druk het vocht eruit.
Doe de spinazie in een kom
en meng de feta, eieren, dille, peper, zout en
nootmuskaat erdoor. Doe het spinaziemengsel in
de met bladerdeeg beklede schaal. Klap de over
de rand uitstekende lappen deeg naar binnen en
vouw ze over de vulling. Verdeel de rest van de
boter eroverheen. Bak de taart in 30 minuten in
de oven krokant en goudbruin. Leg een platte
schotel over de vuurvaste schaal. Keer het geheel
om en stort de taart over op een platte schaal.
Serveer warm en in punten gesneden.