Week 16, 17 april 2008Even voorstellen
Hallo abonnee,
Anna Inhoud groentepakketonder voorbehoud van wijzigingen
Volgende week verwacht:
VERZOEK aan onze nieuwe (proef)abonnees die van De Inspring zijn overgesprongen: wilt u ons zo spoedig mogelijk laten weten of u doorgaat? In verband met de bestellingen voor volgende week hebben we die informatie voor vrijdagmiddag 18 april 16 u. nodig! Geef daarbij a.u.b. ook uw adres aan ons door (voorzover u dat nog niet eerder gedaan heeft), anders kunnen we u niet opnemen in ons klantenbestand. MEDEDELING: In week 18 valt koninginnedag op woensdag en hemelvaart op de donderdag daarna. Daarom zullen we alle pakketten die week een dag eerder bezorgen dan normaal! Eindelijk is het warm en droog genoeg geworden om volop te zaaien en poten. De aardappels zitten in de grond, de eerste bospeen en rode bietjes zijn gezaaid en ook plantuien, sjalotjes, tuinbonen, peulen, capucijners en zonnebloemen. De laatste met hulp van mijn dochters Anna en Roos, dus dat worden vast héle mooie exemplaren!
ReceptenPrei - rundvleeskebabs4 eetl. basterdsuiker, 2 eetl. tamarindesap of citroensap, 1 theel. geraspte gemberwortel, 1,5 dl lichte ketjap, gemalen peper, 300g lendenbiefstuk, 3-4 preien, 3 eetl. olie, verse kruiden.Meng in een grote kom suiker, tamarinde/citroensap, gember, ketjap en peper. Snijd het vlees in blokjes van 2,5 cm, snijd de schoongemaakte prei in stukken van 2,5 cm, gebruik de witte en lichtgroene delen. Leg vlees en prei in de marinade en schep goed om. Laat 30 min staan. Steek prei en rundvlees afwisselend op satestokjes. Verhit de olie in een grote ondiepe braadpan en bak de kebabs erin; regelmatig draaien. Doe de marinade erbij en laat deze inkoken tot een stroperige saus, haal de kebabs er doorheen, garneer ze met verse kruiden. Lekker met rijst. Spitskoolovenschotel1 spitskool, 1 broodje, 2 uien, 375g gehakt of gerookte tofu of seitan, 1 ei, 1 theel. mosterd, paneermeel, boter.Spitskool doormidden snijden, de harde stronk eruit halen, in smalle reepjes snijden. In een pan olie verhitten en de spitskool even aanbakken. Water en zout toevoegen en ca 15 min koken. Intussen het broodje inweken in water en weer uitknijpen. 1 ui in blokjes snijden. Broodje en ui met gehakt mengen en zout, ei en mosterd toevoegen. Een ovenschaal invetten, de helft van de kool erin, de gehaktmassa erop en daarop de 2e helft van de kool. Paneermeel eroverheen strooien. 2e ui in dunne schijven snijden. Ui en botervlokjes over de schotel verdelen. Bij 200-250°C ca 40 min bakken. Macaronisalade met radijs250g gekookte maccaroni, 3 eetl. mayonaise, 1 kleine prei, 1 wortel, 1 bosje radijs.Meng de macaroni met de mayonaise. Maak de prei schoon en snijd hem in fijne ringen. Schil de wortel en rasp hem op een grove rasp. Snijd de radijsjes in plakjes. Alles mengen en nog even door laten trekken. Paksoy Een snelgroeiende plant met sappige stelen en een frisse smaak. Een van de eerste groentes uit de koude kas. De binnenste bladeren en de witte stelen zijn ook rauw heel lekker met een romige dipsaus. Gesmoorde Paksoy met paprika1-2 stuks paksoy, 1 kleine ui, 1 theel. komijnzaad, 1 paprika.Ui fijnsnijden. Olie in een pan verhitten en de ui en komijnzaad erin bakken. Met water afblussen. Paksoy en paprika in reepjes snijden en toevoegen. In ca 10 min gaarkoken. Op smaak brengen met zout en peper. |