Week 38, 18 sept 2008Eerste deel aankoop geslaagd!Het eerste deel van onze acties om een nieuwe, eigen plek te verwerven is afgerond. Wouter Beste mensen,
Inhoud groentepakketonder voorbehoud van wijzigingen
Volgende week verwacht:
Prijswijziging per 1 november a.s.:
ReceptenMaissalademaiskorrels van 1 maiskolf, 1 kropje sla, in repen gesneden, 3 tomaten in stukken gesneden, 2 eetl. mayonaise, ½ theel. bieslook, ½ theel. peterselieDoe de maiskorrels, sla en tomaten in een kom. Voeg mayonaise en kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Serveer b.v. bij gekookte suikermais. Variatie met komkommer en ui: Voeg voor een extra frisse en pittige smaak stukjes komkommer en fijngesneden stukjes ui toe. Tomaat-mozzarella2 tomaten, 1 bolletje mozzarella, pesto, olijfolie, enkele blaadjes basilicum, 2 zwarte olijvenSnijd de tomaten en de mozzarella in schijfjes. Besmeer elk plakje mozzarella met een beetje pesto. Leg tussen de in schijfjes gesneden tomaat dakspansgewijs de plakjes mozzarella. Sprenkel de olijfolie over de salade en garneer met olijven en basilicumblaadjes. Stamppot paksoy met gebakken uiringen750 g aardappels, zout en peper, 1 grote ui, 1 struik paksoy, 75 gr. mosterdkaas, 2 eetl. bloem, 10 gr. boter, ½ bekertje zure room, 1 eetl. piccalilly of mosterd.Kook de aardappels in water met wat zout gaar. Pel de ui en snijd hem in ringen. Snijd de paksoy in dunne repen en de kaas in blokjes. Wentel de uiringen door de bloem en bak ze in de hete boter op hoog vuur bruin. Stamp de aardappels met enkele lepels kookvocht fijn en schep er de paksoyreepjes, de kaas, de zure room, de piccalilly of mosterd en wat peper en zout door. Warm de stamppot goed door en garneer met de uiringen. Ovenschotel met bietjes speciaal350 g bieten, 1 ui, fijngesnipperd, 1 appel, in kleine stukjes, een handje rozijnen, een scheutje olijfolie, ½ eetl. dilletopjes of bieslook, peper en zout, 2 laurierblaadjes, 3 eetl. citroensap of 2 eetl. azijn, pasta voor 2 personen, een blikje tonijn of makreel, ½ eetl. mosterd, 1 dl. yoghurt, evt. geraspte kaasSchil de rauwe bieten en snijd ze in kleine blokjes. Fruit de ui in de olie en voeg er de bietjes aan toe. Schep het mengsel enkele malen om. Voeg appel, rozijnen, citroensap of azijn, laurierblaadjes en zout toe. Laat met het deksel op de pan alles ongeveer 10 tot 15 min. zacht stoven. Schep af en toe om en voeg een scheutje water toe. Kook ondertussen de pasta in water met zout beetgaar. Giet de pasta af en roer er een scheutje olijfolie door. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal in. Schep een laagje pasta in de schaal. Leg daarop stukjes vis en daarop het bietjesmengsel. Herhaal de lagen ongeveer 3 maal. Giet een mengsel van yoghurt, mosterd, dille of bieslook en zout over de schotel en bestrooi deze naar wens met geraspte kaas. Zet de schotel ruim een half uur in de voorverwarmde oven. Variatie: In plaats van vis kunt u ook gebakken, gekruide tofureepjes of spekreepjes en champignons gebruiken. |