Week 49, 3 dec 2008Stand van zaken verbouwing WilhelmswegDe nieuwe betonvloer in de schuur is uitgehard en ziet er goed uit! Nu gaan we verder met de koelcellen, de aanleg van electra-, gas- en telefoonleidingen naar de schuur, de inbouw van de boerderijwinkel en de laadkuil voor de vrachtwagen.
Wouter Inhoud groentepakketonder voorbehoud van wijzigingen
Volgende week verwacht:
- Attentie: in week 52 bezorgen we alle pakketten één dag eerder dan normaal, omdat eerste kerstdag op donderdag valt.
ACTIE: KLANTEN WERVEN KLANTEN
ReceptenWinterse groentesoep1 bloemkool25 g boter 1 grote ui, grofgesneden 300 gr (winter)wortel, in blokjes 300 g prei, in ringen 2 eetlepels chilipoeder 1 eetlepel gedroogde tijm 1 blik tomatenblokjes 5 (vlees)bouillontabletten 500 g rundergehakt Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de ui hierin op laag vuur glazig. Schep de blokjes wortel, prei en bloemkool erbij en bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur. Roer de chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 liter water bij. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, terwijl je af en toe roert. Kruid het gehakt met wat zout en peper en draai er met vochtige handen balletjes van. Voeg de balletjes na 20 minuten koken aan de soep toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Lekker met bruin stokbrood en geraspte kaas. Bloemkool ovenschotel1 bloemkool2 sjalotjes (gesnipperd) 2 uien (gesnipperd) 1 bosje bladselderij (gehakt) 250 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaten) 600 gram rundergehakt 100 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel sambal 1 eetlepel sojasaus 2 theelepels kerriepoeder 2 theelepels gemberpoeder 2 theelepels paprikapoeder 25 gram boter peper en zout De uien in wat boter glazig bakken, het gehakt toevoegen en meerullen en op smaak maken met kerrie-, gember-, paprikapoeder, peper en zout. Overgieten in een ovenschotel. De bloemkool in roosjes verdelen en blancheren. Verdeel de bloemkoolroosjes over het gehaktmengsel en strooi hier de kaas over. Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet deze ± 30 minuten in een voorverwarmde oven (180°). Zet intussen de sjalotjes aan in de rest van de boter, dan opkoken met de gezeefde tomaten en op smaak brengen met sambal, sojasaus, peper, zout en de gehakte selderij. Serveer de ovenschotel met de helft van de tomatensaus erover en geef de rest er apart bij. Wortel-rijstsoep200 gr. (winter)wortel25 gr. boter 2 theel. suiker 2 theel. thijm 50 gr rijst 8 dl. groentebouillon (van tabletten) 1/8 liter slagroom zout, peper 2 eetl.gesnipperde bieslook Maak de wortel schoon en snijd ze in plakjes. Smelt de boter in een pan en fruit de plakjes wortel,de suiker, en de tijm zachtjes ca. 5 min. Roer de rijst erdoor en schenk de bouillon erbij, breng de bouillon aan de kook (met de deksel op de pan) en laat de soep ca. 20 min. koken. Pureer de soep met een staafmixer of in een foodprocessor en zeef hem eventueel voor een nog gladder resultaat. Roer de slagroom door de soep en breng hem weer tegen de kook aan. Breng de soep op smaak met zout en peper. Bestrooi de soep met de bieslook. Gebakken bloemkool in knoflookolie1 bloemkool (in roosjes)3 teentjes knoflook (in dunne plakjes) 1 rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes) 2 eetlepels olijfolie ½ eetlepel citroensap peper, zout Knoflook en peper 1 min. in hete olie fruiten. Bloemkool toevoegen en 3 min. al omscheppend bakken. Nu het citroensap toevoegen, maak op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur de bloemkool beetgaar worden. Indien nodig een beetje water toevoegen, om de bloemkool niet te laten aanbranden. Lekker met rijst en gebakken kabeljauwfilet. |