In verband met onze verhuizing verandert de afhaaltijd van uw pakket m.i.v. 4 februari. Let a.u.b. op de bijlage bij de pakketbrief van volgende week.Week 2, 8 jan 2009Vooruitblik2009 wordt in alle opzichten een spannend en uitdagend jaar voor 't Leeuweriksveld, zoveel is zeker. De verhuizing die over drieëneenhalve week afgerond moet zijn, verbouwingen en nieuwe bedrijfsgebouwen waar we het hele jaar nog wel mee bezig zullen zijn, telen op een nieuwe plek... en ook nieuwe teelten zoals asperges en wellicht vezelhennep (als omschakelingsgewas), promotieacties, een openingsfeest etc. Wouter Inhoud groentepakketonder voorbehoud van wijzigingen
In week 3 verwacht:
Als gevolg van onze verhuizing per 1 feb. a.s. zijn we ook genoodzaakt onze uitleverroutes te herzien.
ReceptenVenkel met een kruimellaagje (voorgerecht voor 4 personen)2 venkelknollen, in dunne plakjessap van 2 citroenen 300 ml room 1 eetl honing Voor het kruimellaagje: 80 g havervlokken 80 g paneermeel 40 g bloem 50 g boter Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de venkel 5 minuten in water met 2 eetl citroensap. Spoel de venkel af met koud water en laat uitlekken op een vergiet. Meng de venkel met de rest van het citroensap en de honing. Doe het mengsel in een ovenschaal en giet er de room bij. Meng voor het kruimellaagje de havervlokken, bloem en het paneermeel. Verhit de boter en giet over het haver-vlokkenmengsel. Strooi dit over de venkel. Zet de schotel 30 minuten in de oven. Venkelstamppot2 venkelknollen600g uien 1 kg aardappelen 500g gehakt of vleesvervanger bouillon(poeder) halve eetlepel fenegriek andere kruiden naar smaak peper en zout Gehakt of vleesvervanger rullen en stevig aanbraden. Daarna apart zetten. In de wok grof gesnipperde uien en venkel roerbakken tot alles slap is. Ondertussen aardappelen koken in bouillon. Daarna aardappels, groente en vlees(vervanger) mengen, de fenegriek toevoegen en flink pureren met de stamper. Voor de liefhebber een glaasje witte wijn erbij (Elzas, Pinot gris). Boerenkool met oosters accentboerenkoolaardappelen zout 2 ons jonge komijnekaas 1 ons gepelde ongezouten pinda's melk potje Amsterdamse uien 1 rookworst Maak de boerenkoolstamppot zoals altijd (kooktijd ca. 30 minuten). Snijd 2 ons jonge komijnekaas in dobbelsteentjes van 0,5 cm. Neem 3 eetlepels gepelde, ongezouten pinda's en hak ze fijn of laat dat doen door de blender. Roer, zodra de boerenkool gestampt is, de kaasblokjes en de pinda's erdoorheen tot de kaas gesmolten is. Maak als je wilt smeuïger met een beetje melk of crème fraîche. Serveer hier Amsterdamse (gele) zoetzure uitjes bij. En als je wilt een rookworst. Salade van wortel en knolvenkel125 g quinoa150 g tofu 1 scheut sojasaus honing 2 el pijnboompitten 1 venkelknol (in blokjes) 6 wortels 10 olijven 1 sinaasappel 1 blik kikkererwten 1 citroen (het sap ervan) 2 el olijfolie gehakte peterselie Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking samen met ¼ blokje groentebouillon. Laat afkoelen. Snij de tofu in blokjes en bak in olijfolie tot ze goudbruin zijn. Voeg op het einde 1 el sojasaus en ½ el honing toe, en laat afkoelen. Rooster vervolgens de pijnboompitten. Maak de wortels schoon en schil ze met een dunschiller. Rasp vervolgens de wortels. Maak de venkel schoon en snij in zeer kleine blokjes. Snij de olijven in schijfjes. Pel de sinaasappel en snij in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten. Doe alles samen in een kom en voeg vervolgens nog het sap van de citroen, olijfolie, peper en peterselie toe. |