Week 5, 29 jan 2009VerhuizenHoe drukker het is, hoe rustiger je moet worden, schijnt het. Deze week is een goede oefening daarvoor! De meeste machines zijn al in Wilhelmsoord, maar verder moeten veel dingen toch op het laatste moment, na de laatste keer pakketten inpakken op De Wenning, waar we nu (=woensdagochtend) mee bezig zijn. En daarvoor is ook het hele winkelassortiment nog nodig (voor de bestelklanten), zodat we dat morgen pas kunnen verhuizen. Onze nieuwe winkelruimte is overigens bijna gereed en wordt erg mooi! Wouter Inhoud groentepakketonder voorbehoud van wijzigingen
In week 6 verwacht:
→ Bestellingen, afwezigheid en andere meldingen voor week 6 graag uiterlijk op donderdag 29 januari aan ons doorgeven. Dit i.v.m. de verhuizing. Zoals het er nu uitziet zullen we op 1, 2 en een deel van 3 februari helaas niet bereikbaar zijn via de email en de vaste telefoon. Als gevolg van onze verhuizing per 1 feb. aanstaande zijn we ook genoodzaakt onze uitleverroutes te herzien. Dat betekent voor de meesten van u dat het afhaaltijdstip verandert. Wij rekenen op uw begrip hiervoor. Op onze website en in de bijlage bij de pakketbrief van week 4 vindt u een overzicht van alle neerzetpunten met daarbij een indicatie van de nieuwe afhaaltijden vanaf 1 februari 2009. De precieze tijden moeten in de praktijk blijken, we zullen deze t.z.t op onze website publiceren: zie Neerzetpunten
ReceptenStoofpot met koolrabi en wortelpeterselievoor vier personen4 dl bouillon 1 à 2 theel zout 500 g koolrabi en/of wortelpeterselie, in blokjes van ruim 1 cm 80 g thermogrutten naar keuze 800 g aardappelen, in blokjes van 2-3 cm 1 à 2 theel. tijm of salie, evt 1à2 eetlepels (blad)peterselie of selder, 75 à 100 g jongbelegen kaas in blokjes gesneden ca. 15 g boter of 1 eetl. olie Breng het water met het zout aan de kook en leg de koolrabi of een van de andere groentensoorten erin. Strooi de grutten eroverheen en leg de aardappelen erop. Roer nu nog niet om. De grutten worden gelijkmatiger gaar als ze in een laagje tussen de groenten en de aardappelen blijven zitten. Doe een deksel op de pan en draai het vuur laag als het deksel heet geworden is. Kook de stoofpot in 20 à 30 minuten gaar. Meng de kruiden, kaas en boter erdoor en laat de pot van het vuur af nog 5 minuten toegedekt doortrekken. Gestoofde wortelpeterselie met knoflook, tijm en kaneelvoor twee personen400 gr. wortelpeterselie 1 ui 2 tenen knoflook 2 eetl tomatenpuree 1 theel tijm 0,5 theel kaneel (zee)zout naar smaak olijfolie Ui schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden. Ui fruiten in olie. Knoflook fijn hakken en toevoegen aan de uien. Wortelpeterselie wassen, indien nodig schillen met een dunschiller, in kleine blokjes snijden en met een klein scheutje water toevoegen aan de uien. Overige ingrediënten toevoegen en ongeveer 10 minuten stoven. Lekker met gehaktballetjes of gebakken tempé, pasta of rijst en een salade van veldsla of winterpostelein. Wortelpeterseliesalade3 wortelpeterselie-wortels2 el creme fraiche 2 el mayonnaise 2 el citroensap 2 theel zoete rode chilisaus (kruiden)zout naar smaak Schil de wortelen met de dunschiller. Rasp de wortelen net zo fijn als je gewone wortels raspt voor een salade. Meng er de rest van de ingredienten door. Spread van alfalfa voor toast of geroosterd brood100 gr. roomkaas2 eetl mayonaise ca. 10 zwarte olijven, fijn gehakt alfalfa (gemengde kiemen kan ook) Meng de roomkaas, mayonaise en olijven tot een smeerbare massa. Besmeer hiermee de toastjes of het geroosterde brood en beleg deze met een flinke pluk alfalfa of gemengde kiemen. Alfalfa-tuinkerssaladetwee personen60 gr ham 60 gr kaas 4 theel mayonaise 2 eetl rode wijnazijn 2 theel mierikswortel (uit potje) zout peper 100 gr alfalfa Snijd de ham en de kaas in blokjes. Meng de rest van de ingrediënten erdoor. Alfalfasalade met kruidendressingvoor vier personen250 gr alfalfakiemen 200 gr wortel 1 avocado, in blokjes gesneden ¼ rode ui, fijngehakt ½ theel dille ½ theel basilicum ½ theel tijm 3 eetl appelazijn 2 eetl zonnebloemolie Meng alfalfakiemen, wortel, avocado en rode ui zorgvuldig in een ruime kom. Maak een sausje van de overige ingrediënten en schep door de salade. |